Enis’e rağmen kazandı

Haberin Devamı

Bu kulvarda rakibin adı ve gücü değil, kupayı ne kadar istediği önemli. Karagümrükspor’un ligdeki konumuna bakmayın. Yarı finale Galatasaray’ı eleyerek geldi. Trabzonspor için kolay lokma olmadığını göstermek isteyecekti elbette.
Konuk ekibin direnci, zaman zaman tansiyonun yükselmesine neden oldu. İlk yarının son dakikalarında Enis Destan’ın takımı hücuma çıkarken Ceccherini’ye attığı yumruk büyük sorumsuzluktu. Bu saçmalığın hiçbir açıklaması olamazdı. VAR uyarısı ile hakem Ali Şansalan’ın sarı kartı, kırmızıya döndü. Enis’in arkadaşlarına ve hocasına kocaman bir özür borcu olduğunu unutmaması gerek.
Maçın ilk golü Karagümrük savunmanın hatası ve Visca’nın kişisel becerisi ile geldi. Konuk ekip ise oyun planına sadık kalarak ve büyük boşluklar yakaladığı orta alanı rahat geçerek etkili oldu. Önce Güven, hemen ardından Mendes ile iki ciddi fırsat buldu. Eşitlik sayısı geliyorum dedi ve geldi. Rohden’in pasında Mendes topa bekletmeden vurdu ve Uğurcan’ı avladı.
Bordo-mavililerin reaksiyon göstermesi gecikmedi. 41. dakikadaki hücum organizasyonu devam ederken iki stoperin işbirliği ikinci golü getirdi. Mendy topu kesti, Denswil sert vurdu ve ağları havalandırdı.
Yüksek tempoda oynanan maçları koca bir devre on kişi sürdürmek zordur. Fiziksel ve zihinsel olarak son derece yıpratıcıdır. Ancak Trabzonspor öyle kritik bir anda üçüncü golü buldu ki, belki de turun şifresi oldu o son vuruş. Pepe’nin yoktan var ettiği pozisyon, gecenin en iyisi Visca’nın asisti ve Fountas’ın klas şutu. Hepsi üç saniyeye sığdı.
Karagümrükspor ilerleyen bölümde ağırlığını hissettirmeye başladı. Tolunay Kafkas’ın yaptığı oyuncu değişiklikleri kısa sürede etkisini gösterdi. Rakip alana yerleşen konuk ekip kanatlardan yaptığı ortalarla tehlike yaratırken, Trabzonspor tamamen savunma pozisyonuna geçti. 80. dakikada Paoletti’nin golü Karagümrük’ü umutlandırdı. Bordo-mavililer kalesinde ciddi tehlikeler yaşamaya başladı. Son dakikalar kabus gibiydi. Bu koşullarda maçı kazanması gerçekten mucize bir şeydi.
Bu arada uzun bir sakatlık sürecinden çıkan Onuachu’nun beklenen katkıyı yapamaması, Trabzonspor’un hücum gücünü olumsuz etkiledi. Golcü oyuncu hazır değildi. Avcı’nın tercihi keşke Umut Bozok olsaydı diye düşünmeden edemedim doğrusu.
Evet; Trabzonspor rövanş için avantaj sağladı. Ama bu maç özelinde takdir edilmesi gereken konu; on kişi ile takım savunmasını doğru yapması, baskıya direnç göstermesi ve kazanma isteğini hissettirmesi idi.
Final yolundaki ikinci maçın en az dün geceki kadar zor geçeceğini söylemek yanlış olmaz sanırım.