Oynatma Listesi
FUTBOL

Ali Koç, Kulüpler Birliği'nden istifa etti! 'Gerekiyorsa bir alt lige düşeceğiz'

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Trabzonspor maçının ardından yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Süper Lig'in 30'uncu haftasında Trabzonspor ile Fenerbahçe arasındaki maçın ardından yaşanan olaylarla ilgili Fenerbahçe Başkanı Ali Koç konuştu. Fenerbahçe Kulüp Televizyonu'na açıklamalarda bulunan Ali Koç şu ifadeleri kullandı:

"Dün gece yaşananlar Türkiye için, Türk sporu için utanç vesilesidir. Bu iki kulübü kafa kafaya getirmeye, iki kulüp arasında şiddet ve nefret tohumu ekmeye son 13-14 yıldır emek verenler var. 3 Temmuz'un sebebi olan terör örgütü, iki kulüp arasındaki çatışma seviyesini belki de getirmek istediği seviyeye ulaştırmıştır. Kurşunlanma olayı da belki de bunların ürünüdür. Bu iki camiayı birbirine vurdurmadan, uzun vadeli düşünmeli ve sabırlı davranmalıyız. Bunlar tüm ülkeye zarar veren sorunlardır.

Sahamızda 3-2 yenilmiştik, dün de 3-2 kazandık. Orada Trabzonspor yöneticilerini en iyi şekilde ağırlamaya çalıştık. Dün onlar da bizi çok iyi ağırladılar, belki bir adım daha iyi. Yönetimsel anlamda bir sorun yok, birçok konuda aynı noktadayız. İki takımın oyuncuları da iyi niyetli mücadelelerini sürdürdükleri ortamda bunun yaşanması akıl tutulmasıdır.

"GECENİN MAĞDURU FENERBAHÇE'DİR"

Üzülerek öğrendim ki Trabzon tarafında belli çalışmalar var ve yaşanan bu gerginlikleri Fenerbahçe'ye bağlayacaklarına dair duyumlar alıyoruz. Umarım bunu yapmazlar, hiçbir başkan ve yönetim kurulu dün yaşananların yaşanmasını istemez. Dün gecenin mağduru Fenerbahçe'dir. Linçten, saldırıdan kendini koruyan Fenerbahçe sporcularıdır, aileleridir, bir avuç güvenlik görevlileridir. Allah onlardan razı olsun. Buna ek olarak Trabzon'daki turuncu yelekli güvenlik görevlileri de çok büyük çaba sarf ettiler. En büyük mağdur ise Fenerbahçe taraftarıdır.

Artık bu iş çığırından çıktı. Fenerbahçe'nin bu ülkede gördüğü muameleme kabul edilemez. Sporda yaşadıklarımız herkesin malumu. Bu örgüte duvar olan Fenerbahçe. Ne devletimiz, ne yetkililer aksiyon almıyor. TFF de bizim aksiyonlarımıza manevra yapıyor. Sadece bir futbolcu linç edilseydi ne yapacaktık? Kafamızı duvarlara vuracaktık. Bu son olsun diyoruz ama hiçbir zaman son olmuyor. Şiddeti normalleştiren bir ülke olmaya başladık! Televizyonlara balkıyorum, spor yazarlarını okuyorum... Yazıklar olsun! İsmail Hoca buz tutmasaymış... Futbol üzerinden topluma bir şey mi yapılıyor? Dünkü olay organizeydi.

"PSİKOLOJİSİ YETERLİ DEĞİLDİ"

Hakemin dün hiçbir yaptırım uygulamaması, uyguladıklarında da çok geç kalması tribünleri cesaretlendirmeye başladı. Futbol nabzını biraz bilen insan işin nereye gideceğini bilir. Belki yaşadığı travmadan dolayı psikolojisi yeterli değildi diyenler var ama şunu söyleyeyim, ülkemizin içinde bulunduğu durumda hiçbir hakem o maçı iptal edilemezdi. TFF'nin 'bu maç devam edemez' demesi gerekirdi. Meşale geliyor sahaya. Hakem görüyor, devam ettiriyor ve faul veriyor. Peşinden gol oluyor. Ya 3-2 olsaydı, bir şampiyonluğumuz daha zorbalık sebebiyle elimizden mi alınacaktı?

Dün stadyumda polis yoktu. Stadyuma girerken arama yoktu. Benim stadımda hiç meşale yok çünkü arama sorumluluğunu gösteriyorum, yurt dışında bu sorumluluk gösterilmiyorsa neden suçlu benim? Bunu geçen hafta UEFA Başkanına konuşurken söylemiştim.

"OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULA GİDİYORUZ"

2 Nisan'da olağanüstü genel kurula gidiyoruz. Kendi bağımızı kendimiz kesmemiz lazım çünkü bu olaylar devam edecek. Dün Cumhurbaşkanımızın da müdahil olmasıyla birlikte bakanlarımız da müdahil oldu ve bizi güvende hissettirdiler. Ancak yerel otoritelerin bunu sağlaması gerekirdi bu seviyede müdahale yapılmadan. Kulüpler Birliği Vakfı'ndan istifa ettim. Kendi kaderimizi kendimiz çizeceğiz. Gerekiyorsa bir alt lige düşeceğiz. Her gün ölmektense bir kez öleceğiz. Gerekirse 1 sene oynar, çıkarız. Siz bizi bu ülkenin dışlanmış kulübü gibi muamele yaparsanız, bunu devlet için de, TFF için de, medya için de söylüyorum, biz kendi geleceğimizi kendimiz belirlemek zorundayız. Bu herhangi bir şantaj, tehdit falan değil.

Fenerbahçeliler tahrik etti denmeye çalışılıyor. İnsan utanır ya. Bu işin nereye gideceğini ben biliyorum. Riyad krizinden farkı olmayacak. Fenerbahçe'ye bu muameleyi yapmak isteyenler işi nereden nereye getirdiklerini düşünsenler. '3. golden önce faul vardı' tartışmaları yapılıyor, hakem kuralları doğru uygulasa 3-0 hükmen galiptik. 3 Temmuz'u başlatan örgüt, iki kulübü birbirine çarptırmak için tavan yaptı belki de emellerine ulaşmak amacıyla. Bu ligde Fenerbahçe'ye yer yok. Biz dürüstçe mücadele vermeye çalışıyoruz. Ben bu çocukların psikolojisini nasıl toplayacağım? 2014'te toplayamadık. Herkes aklını başına alsın. Linç tehlikesine rağmen oyunu oynatanlar aynaya baksınlar. TFF'ye müsaade edenler de aynaya baksınlar. Biz genel kurulda Fenerbahçe’nin nereye gideceğine karar vereceğiz. Bu iş böyle gitmeyecek. '3 ay sonra gidiyorsun' diyen olabilir. Bu kararı alırsak bırakmıyorum. Ligden çekilirsek alt ligde şampiyon yapana kadar takımın başında olurum, şampiyon olunca bırakırım.

İlk toplantı 2 Nisan'da. Bu toplantıda gereken sayıyı yakalamamız lazım. Çünkü 3 Nisan'da maçımız var. O yüzden bu karar alınacaksa önce almak zorundayız. Kongre üyelerine rica ediyorum. Fenerbahçe Spor Kulübü tarihi için çok önemli virajdan geçiyoruz. Kongre üyelerine rica ediyorum. Gelin, kulübünüzün yanında durun. Ne yapacağımıza hep beraber karar verelim. Gerekeni yapalım. Bu gidişat, gidişat değil. Bu iş böyle gitmeyecek."

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER