Ekonomi Adıyaman'a çıkarma! 7 bin 500 çocuk eğitim alacak

Adıyaman'a çıkarma! 7 bin 500 çocuk eğitim alacak

19.04.2024 - 11:35 | Son Güncellenme:

Yaşar Topluluğu markalarından Pınar'ın Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı aracılığı ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) iş birliğiyle Ateşböceği Öğrenim Birimleri'ne eklediği Tasarım Mucitleri Ateşböceği TIR'ı, Adıyaman'daki ikinci durağında çocuklarla buluştu

Adıyamana çıkarma 7 bin 500 çocuk eğitim alacak

Geçen sene Kasım ayından bu yana Adıyaman'da Altınşehir İlkokulu'nun bahçesinde konumlanan Tasarım Mucitleri Ateşböceği, nisan ayı itibarıyla Şehit Mehmet Kılıç İlkokulu'nda eğitime başladı. Bugüne kadar bin 500 çocuğa ulaşan program ile 5 yılda 7 bin 500 çocuğa ulaşmak hedefleniyor.

Haberin Devamı

Tasarım Mucitleri Ateşböceği TIR'ı projesi kapsamında Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili İdil Yiğitbaşı ile Pınar Süt Genel Müdürü Gürkan Hekimoğlu, Pınar Et Genel Müdürü Hüseyin Demir, Yaşar Birleşik Pazarlama Genel Müdürü Hüseyin Karamehmetoğlu ve TEGV Yönetim Kurulu Başkanı M. Özalp Birol ile TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı Adıyaman Şehit Mehmet Kılıç İlkokulu'na ziyaret gerçekleştirdi. Tasarım Mucitleri Ateşböceği'nde çocukların katılımıyla Pınar Çocuk Resim Atölyesi de düzenlendi. Çocuklar, atölyede 2050 yılındaki dünyayı hayal ederek resimler çizdi.

HEDEF TASARIM ALANINDAKİ ÇALIŞMALARI DESTEKLEYEREK GELECEK NESİLLERE AKTARMAK

Ziyarete ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili İdil Yiğitbaşı, 100 yıllık Cumhuriyetimizin 50 yıllık Pınar'ı olarak bundan 50 sene önce sağlıklı nesiller yetiştirmeyi görev edindiklerini belirterek “Bugün hala ülkemizin yarınlarına umut olmanın heyecan ve mutluluğunu yaşamaya devam ediyoruz" dedi.

Haberin Devamı

İdil Yiğitbaşı, “Geçen sene yaşanan depremin ardından bölgedeki çocuklara destek olmak adına Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın Ateşböceği Öğrenim Birimleri projesine sponsor olarak Tasarım Mucitleri Ateşböceği TIR'ını yola çıkardık ve Adıyaman'da eğitimlere başladık. İlk etapta bin 500 çocuk eğitim aldı, farklı okullarda olmak üzere toplamda da 7 bin 500 çocuk eğitim alacak. Bu eğitimlerin yıllarca devam etmesini hedefliyoruz. Eğitimlere bakarsak çocuklar mutlu, dolayısıyla biz de mutluyuz. Yıllardır eğitime destek veren bir grup olarak böyle bir eğitim projesi başlatmaktan gurur duyuyoruz. Tasarım Mucitleri Ateşböceği TIR'ının devamlılığını sağlayacağız" diye konuştu.

TEGV Yönetim Kurulu Başkanı M. Özalp Birol da 6 Şubat'taki depremin hemen ardından Türkiye'nin dört bir yanındaki Ateşböceği Öğrenim Birimleri'ni seferber ederek bölgeye ulaştırıp eğitimlere başladıklarını belirtti.