Gündem Saldırıya tepki, Ergin Ataman'a destek! Skandal sonrası peş peşe açıklamalar

Saldırıya tepki, Ergin Ataman'a destek! Skandal sonrası peş peşe açıklamalar

26.04.2024 - 15:42 | Son Güncellenme:

Bakan Bak ve AK Parti'li Çelik'ten Panathinaikos ile Maccabi Tel Aviv arasında oynanan maçın ardından yaşananlarla ilgili Ergin Ataman'a destek açıklaması geldi.

Saldırıya tepki, Ergin Atamana destek Skandal sonrası peş peşe açıklamalar

Turkish Airlines EuroLeague'de Panathinaikos ile Maccabi Tel Aviv arasında oynanan ikinci maçta sinirler gerildi. Maçın ardından ise ortalık karıştı. Ergin Ataman maç sonu röportaj esnasında Panathinaikos soyunma odasına giren İsrailli bir yetkili ile tartışma yaşadı.

Haberin Devamı

ATAMAN'DAN SERT SÖZLER

Maçın ardından basın toplantısında açıklamalarda bulunan Panathinaikos başantrenörü Ergin Ataman ise Maccabi teknik ekibinden kendisine yönelik söylenen tehdidi açıkladı ve sert çıktı:

Maccabi Tel Aviv teknik ekibinden biri, kim bilmiyorum, 'İsrail'de göreceksin. Siyonistlerin sana ne yapacağını göreceksin' dedi. Hadi ama! Ben Ergin Ataman'ım, Panathinaikos koçuyum, Türkiye Milli Takımı'nın koçuyum. Türkiye vatandaşıyım. Bana hiçbir şey yapamazsınız.

BAKAN BAK'TAN ATAMAN'A DESTEK MESAJI

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla, Ataman'a destek verdi. Bakan Bak, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Ergin Ataman, A Milli Basketbol Takımımızın başantrenörü ve ülkemizi temsil eden kıymetli bir spor insanıdır. Başarılarıyla gurur duyduğumuz ve gittiği her yerde ülkesine olan sevgisini dile getirmiş hocamızın yanındayız."

Haberin Devamı

AK PARTİ'Lİ ÇELİK'TEN ATAMAN'A DESTEK, SALDIRIYA TEPKİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 'A Milli Basketbol Takımımızın başantrenörü ve spor camiamızın değerli bir üyesi olan Sn Ergin Ataman’a yönelik saldırganlığı şiddetle kınıyoruz.

Ülkemizi başarıyla temsil eden Ergin hocamızı her türlü saldırganlığa karşı destekliyoruz.' dedi.

TBF: ERGİN ATAMAN'A GERÇEKLEŞTİRİLEN TEHDİDİ KINIYORUZ

Türkiye Basketbol Federasyonu, Panathinaikos Başantrenörü Ergin Ataman'a gerçekleştirilen tehdidi kınadıklarını açıkladı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: A Erkek Milli Takım Başantrenörümüz Ergin Ataman’a gerçekleştirilen tehdidi kınıyoruz. Ülkemizi yurt dışında temsil eden hocamıza tam destek verdiğimizi belirtiyor, kendisine başarılar diliyoruz.

OLAYLAR İLK MAÇTA BAŞLADI

İki takım arasındaki olaylar ilk maçta başladı. İlk mücadele sonunda Ergin Ataman hakemleri eleştiriken Panathinaikos ise, Maccabi Tel Aviv serisi ilk maçındaki hakem kararlarına, İsrail ile Filistin arasında yaşanan olaylar üzerinden gönderme yaparak, şu ifadeleri kullanmıştı:

Haberin Devamı

"Dünyanın dört bir yanında yaşanan ve hepimizi üzen trajik olayların (Rusya, Ukrayna, Filistin ve İsrail'de) profesyonel basketbolu etkileyebileceğine inanmak istemiyoruz. Ancak ne yazık ki dünkü bariz hakem hataları, başka bir neden düşünmemize izin vermiyor."

EUROLEAGUE'DEN SORUŞTURMA

Bu açıklamalardan sonra EuroLeague yönetimi hakemleri eleştiren Ergin Ataman ve Panathinaikos hakkında disiplin soruşturması başlatmıştı.

ATAMAN: BU ADAM KİM? SOYUNMA ODAMIZDA NE YAPIYOR?

Panathinaikos Başantrenörü Ergin Ataman, maç sonunda yaptığı röportaj esnasında İsrailli bir yetkili ile sözlü tartışma yaşadı. İsrailli web sitesi one.co.il, Türk koç ile Maccabi delegasyonundan bir üye arasında yaşanan gerginliğin bir bölümünü gösteren bir video yayınladı; videoda Panathinaikos Başantrenörü "Benim soyunma odamda ne yapıyorsun? Kim bu adam?" sözleriyle tepki gösterdi. Ergin Ataman "Ben İsrailliyim" yanıtını aldıktan sonra tekrar sert bir tepki göstererek "Soyunma odamda ne yapıyorsun? Kim bu adam? Bu adam için güvenliği çağırın." ifadelerini kullandı.