Milli Takım Montella’nın hedefi belli! 'Türkiye'yi gururlandırmak istiyorum'

Montella’nın hedefi belli! 'Türkiye'yi gururlandırmak istiyorum'

17.04.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Almanya’da organize edilecek EURO2024’ten beklentilerin büyük olduğunu dile getiren Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, ‘Avrupa Şampiyonası’nda tüm Türkiye’yi gururlandırmak istiyorum’ dedi.

Montella’nın hedefi belli Türkiyeyi gururlandırmak istiyorum

Türkiye A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, İtalya’dan La Gazzetta Dello Sport’a özel röportaj verdi.

Haberin Devamı

Almanya’nın ev sahipliğinde yapılacak Euro 2024’e dair beklentilerini Montella, şu sözlerle anlattı:

“Tarihimizde ilk defa grubu lider tamamladık ve kalitemizi gösterdik. Elbette şimdi bu turnuvadan beklentiler büyük. Bizim amacımız güzel futbol oynayarak, kendimize güvenerek turnuvada iyi bir sonuç almak olacak. Avrupa Şampiyonası’nda tüm Türkiye’yi gururlandırmak istiyorum”

İtalyan teknik adam, Serie A’da forma giyen ay-yıldızlı futbolculara dair görüşlerini de paylaştı. Hakan Çalhanoğlu’nun takımın liderlerinden olduğu görüşünü dile getiren Vincenzo Montella, “Olgunluğu ve oyunu okuması, Hakan’ı pozisyonunda üst sınıf bir oyuncu yapıyor. Tüm takımın onu desteklemesi lazım. Tek başına kazanmak diye bir şey yok. Bu konuda Haaland ve Norveç örneğini gözden kaçırmamak gerekli” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Juventus’ta oynayan Kenan Yıldız hakkında “Çok iyi yerlere gelebilir. Potansiyeli çok yüksek ve Juventus yükselmesi için ideal bir kulüp” derken, Roma’daki Zeki Çelik için de “Herkesin takımında görmek isteyeceği bir futbolcu. Hep hazır ve taktik disipline sadık ve dengeli” ifadelerini kullandı.

Yazarlar