Fenerbahçe Fenerbahçe'de Dzeko ve Livakovic farkı!

Fenerbahçe'de Dzeko ve Livakovic farkı!

16.04.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe, Fatih Karagümrük’ü yenerek zirve yarışında hata yapmadı. Forvet Edin Dzeko, Süper Lig’de 20. golünü atarken, kaleci Livakovic de Gaziantep maçının ardından en etkili performansını ortaya koydu, zaferin mimarı oldu.

Fenerbahçede Dzeko ve Livakovic farkı

Trendyol Süper Lig’in 32. haftasında Fatih Karagümrük engelini kayıpsız geçen Fenerbahçe’de büyük sevinç yaşanırken, hem forvet Edin Dzeko’nun hem de kaleci Livakovic’in etkili performansı galibiyet kadar sarı-lacivertli camiayı sevindirdi.

Haberin Devamı

Geldiği günden itibaren hem kaptanlığı hem tecrübesi hem de performansıyla büyük alkış toplayan Edin Dzeko, daha bitime 6 hafta kalmasına rağmen Süper Lig’de 20. golünü ağlara yolladı ve bunu başaran 5. yabancı oyuncu oldu. Bu sezon skor üretmekte zorlanmayan Fenerbahçe’de kaleci performansı son maçlar öncesinde daha önemli hale gelmişti.

Fenerbahçede Dzeko ve Livakovic farkı

Ligde 28 maça çıkan ve söz konusu karşılaşmaların 11’inde kalesini gole kapatan, 17 mücadelede ise yenilen 25 gole engel olamayan Dominik Livakovic, en etkili performansını Fatih Karagümrük deplasmanında ortaya koydu. İlk yarıda Can’ın vuruşunda gol yese de kalesine gelen diğer 6 şutta kalitesini gösteren 29 yaşındaki file bekçisi kendine olan güveni de boşa çıkarmadı. Livakovic daha önce de son dakikalarda yaptığı kurtarışla Gaziantep galibiyetinde önemli rol oynamıştır.

Haberin Devamı

Fenerbahçede Dzeko ve Livakovic farkı

Sahaya konsantre

Trabzonspor maçında yaşanan olaylardan etkilenen Livakovic, önceki günkü mücadeledeki performansıyla tamamen sahaya ve takımın başarısına odaklandığını gösterdi. Küme düşmeme mücadelesi veren rakibi karşısında hem forvetleri, hem de kalecisi müthiş bir maç çıkaran Fenerbahçe’de teknik heyeti bu detay rahatlattı.

Fenerbahçede Dzeko ve Livakovic farkı

Krunic’e terapi

Fenerbahçe’ye geldiği günden itibaren istenilen performansa çıkamaması nedeniyle eleştirilen Rade Krunic, Pendik ve Adana Demirspor karşılaşmalarında kalitesini gösterirken, Fatih Karagümrük mücadelesinde moral olarak tekrar dibe vurdu.

Karşılaşmanın ilk yarısında Sirigu ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda ağları havalandıramayan tecrübeli futbolcuyu Teknik Direktör İsmail Kartal taraftarın tepkisi nedeniyle ikinci yarının başında kenara aldı.

Sarı-lacivertli takımın teknik patronu maçın ardından yaptığı açıklamada, “Krunic golü atsa hem kendisi hem de biz rahatlayacaktık. Kaçırınca demoralize oldu. Ama Krunic bizim için değerli bir oyuncu” ifadelerini kullanmıştı. Hem tecrübeli çalıştırıcının, hem de takım arkadaşlarının Krunic’e tekrar moral kazandırmak için yoğun çaba harcayacağı öğrenildi.

Fenerbahçede Dzeko ve Livakovic farkı

Mert Hakan Yandaş bekleniyor

Sarı-lacivertli takımda sakatlar teker teker dönmeye başladı. Defansta yokluğu belli olan Alexander Djiku, İrfan Can Kahveci ile form tuttuğu dönemde müthiş bir rekabete giren Cengiz Ünder ve uzun süreli sakatlığının ardından King’in de dünkü idmanda takımla beraber çalışması, kalan haftalar öncesinde Teknik Direktör İsmail Kartal’ı sevindirdi. Öte yandan sarı-lacivertli takımda Jayden Oosterwolde sezonu kapatırken, tek eksik Mert Hakan Yandaş kaldı. Tecrübeli futbolcunun da dönüşüyle Kartal’ın alternatifleri artacak.

Haberin Devamı