Genel Sağlık Türkiye Hemofili Derneği'ne Dünya Hemofili Federasyonu'ndan ödül

Türkiye Hemofili Derneği'ne Dünya Hemofili Federasyonu'ndan ödül

10.05.2024 - 11:47 | Son Güncellenme:

İspanya'nın Madrid şehrinde 21-24 Nisan 2024 tarihleri arasında düzenlenen WFH 2024 Uluslararası Kongresi’nde, Türkiye Hemofili Derneği (TrHD), 'Dünya Hemofili Federasyonu 2024 Başkanlık Ödülü'ne layık görüldü.

Türkiye Hemofili Derneğine Dünya Hemofili Federasyonundan ödül

İstanbul’da 2008 yılında düzenlenen 28. Dünya Hemofili Kongresi'ne ev sahipliği yapan Türkiye Hemofili Derneği, Türkiye'de hemofili ve benzeri kanama bozukluklarında önemli ilerlemelerin kaydedilmesine önemli katkılar sağlıyor. Prof. Dr. Bülent Zülfikar'ın öncülüğünde 1992 yılında kurulan dernek, geçtiğimiz günlerde 'Dünya Hemofili Federasyonu 2024 Başkanlık Ödülü'ne layık görüldü. 

Haberin Devamı

30 yılı aşkın süredir başlatılıp sürdürülen faaliyetlerden ötürü ödüle layık görüldüğü ifade edilen dernek, dünyadaki kalıtsal kanama bozukluğu olan 140 bin kadar hasta ve hasta yakınlarına “WFH Twining (eşleştirme) Programı” kapsamında destek oluyor. Ayrıca ülkelerin ilgili kuruluş ve tedavi merkezleriyle dayanışma içinde yaptığı sağlık, eğitim ve sosyal amaçlı girişimler, yardımlar ve yerinde uygulamalar, kurslar sayesinde küresel gelişime de katkı veriyor. Türkiye Hemofili Derneği hem Türkiye'de hem de komşu ve kardeş ülkelerdeki kalıtsal kanama bozukluğu tanısı alan hastalar ve yakınlarına uzmanlarla birlikte özel tasarlanmış uygulamalı eğitimler verilmesini sağlıyordu. 

147 kişiye burs sağlandı

Haberin Devamı

Dernek tarafından bugüne kadar lisans ve lisanüstü seviyesinde eğitimlerini sürdüren 147 hemofili ve benzeri sorunu olan gence burs sağlandı. Kanama bozukluğu yaşayan gençlerin sporda yüzme dalındaki eğitimlerine verilen destekle Milli Takım, Avrupa'da 3.'lük derecesi elde etmişti.

Yazarlar