Gündem Türkiye’den AB’ye misilleme

Türkiye’den AB’ye misilleme

26.04.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Avrupa Birliği Devlet ve Hükümet Başkanları Özel Zirvesi’nde Türkiye’ye yönelik alınan kararların ardından Ankara’dan misilleme adımı geldi.

Türkiye’den AB’ye misilleme

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 29-30 Nisan tarihlerinde Brüksel’de yapılacak AB Dışişleri Bakanları çalışma toplantısına katılmayacak. 17-18 Nisan 2024 tarihlerinde Brüksel’de gerçekleştirilen Avrupa Birliği (AB) Devlet ve Hükümet Başkanları Özel Zirvesi’nde Türkiye ile ilgili bir dizi karar alınmış Dışişleri Bakanlığı tepki göstermişti.  

Haberin Devamı

1 Mayıs 2004’te 10 yeni üye ülke Çekya, Macaristan, Polonya, Slovakya, Slovenya, Litvanya, Letonya, Estonya, Malta ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin birliğe katılımıyla AB tarihinin en kapsamlı genişlemesi tamamlandı. 29-30 Nisan tarihlerinde bakanlar düzeyinde çalışma toplantısını da içeren bir program düzenlendi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a da, davetiye gönderildi. 29 Nisan’da Brüksel’deki Bozar Güzel Sanatlar Merkezi’nde genişlemenin 20. yılı nedeniyle bir kutlama etkinliği yapılacak. Türkiye, bu etkinliğe katılmayacak. 30 Nisan’daki AB ile aday ülkelerin bakanlarının bir araya geleceği çalışma toplantısında da Bakan Fidan olmayacak. Böylece Türkiye, Dışişleri açıklamasında yer alan “AB ile diyaloğumuzu, mütekabiliyet çerçevesinde, AB’nin önümüzdeki dönemde Türkiye’ye       yönelik adımlarının hızı, düzeyi ve kapsamına göre ele alacağız” ifadesini yaşama geçirme çerçevesinde önemli adımlardan birini atmış olacak. - AYDIN HASAN Ankara