Gündem Siyasette gündem anayasa

Siyasette gündem anayasa

26.04.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Yerel seçimin ardından beklendiği gibi yeni anayasa tartışmaları yine siyasetin sıcak başlıkları arasına girdi. Hafta bu çerçevede Ankara’da kritik görüşmeler gerçekleşecek.

Siyasette gündem anayasa

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un konuyla ilgili haftaya salı günü CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüşmesi bekleniyor. CHP’li yetkili, Kurtulmuş-Özel görüşmesine ilişkin Milliyet’e, “Salı günü Meclis Başkanı geliyor. Muhtemelen anayasa temelli görüşecek. Ama bizim de ona Meclis ile ilgili olarak başta Can Atalay’ın görevine başlatılmaması olmak üzere Meclis’in işleyişiyle ilgili söyleyeceklerimiz olur” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan- Özel buluşması

Yeni anayasayı konuşmak için bir takım iyi niyet adımları atılması gerektiğine işaret eden yetkili, “Önce mevcut anayasaya uyulmalı. Ondan sonra AİHM kararlarına uyacaksınız” ifadelerini kullandı.24. ve 25. dönemde yapılan çalışmalara işaret eden partili yetkili, “Tüm bunlar varken yine hiçbir şey yokmuş gibi büyük bir iyi niyetle masaya oturmayı doğru bulmayız. Ama bu ön adımlar atılır, bu bir kırmızı çizgi gibi değil, ama bir ön tutum, ön iyi niyet göstergesi olarak tabi yapılması gereken adımlar var” değerlendirmesinde bulundu.

CHP kulislerinde Erdoğan-Özel buluşmasına ilişkin, görüşmenin haftaya perşembe ya da cuma günü gerçekleşebileceği konuşuluyor.