Gündem Özel bugün Bahçeli ile görüşecek

Özel bugün Bahçeli ile görüşecek

07.05.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

CHP lideri Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ardından bugün de MHP lideri Devlet Bahçeli’yi ziyaret edecek. Daha önce talep edilen randevunun saati ve yeri dün belli oldu.

Özel bugün Bahçeli ile görüşecek

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - Özel bugün saat 12.00’de TBMM’de Bahçeli’yi ziyaret edecek. Görüşme baş başa gerçekleşecek. CHP’li kurmaylar, Bahçeli’ye yapılacak ziyaretin de, “Siyasette normalleşme görüşmeleri” kapsamında olduğunu ve ‘gündem değerlendirmesi’ yapılacağını söyledi.

Haberin Devamı

İYİ PARTİ’DEN KATILIM

CHP Grubu’nda bugün bir süre önce İYİ Parti’den istifa eden Bahadır Erdem partiye katılacak. Özel’in bugün grup toplantısında ülke gündemine ilişkin duyuru şeklinde bir açıklama yapması da bekleniyor. Özel, perşembe ve cuma günü il ziyaretlerinde bulunacak. Hafta sonu da Manisa’da olması öngörülüyor.

ERDOĞAN’IN İADE-İ ZİYARETİ

CHP, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iade-i ziyaretini bu ay içinde bekliyor. Partili bir kurmay, iade-i ziyaret için “bu hafta olabilir” değerlendirmesinde bulunurken, ziyaretten önce özellikle hasta tutuklular ve Gezi davasından cezaevinde bulunanlarla ilgili iktidar kanadından somut bir adım atılması beklentisi altı çizilerek ifade ediliyor.

ÖZEL’İN YÜZÜNE DE SÖYLEMİŞ

Haberin Devamı

Özel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin ardından akşam yemeğinde buluştuğu eski CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun bir internet sitesinde yayımlanan ve “Hiç kimsenin saraya meşruiyet kazandırma hakkı yoktur” görüşünü dile getirdiği yazısı ise CHP içinde genel anlamda şaşırtıcı bulunmadı. CHP’li bir kaynak, “Kemal Bey’in, Özel’in Cumhurbaşkanı ile görüşmesinden memnun olduğunu düşünmüyorum” derken, Kılıçdaroğlu’nun yazısında yer verdiği 10 maddelik tavsiye ve önerileri, Özel’e de sözlü olarak daha önce ilettiğini belirtti.