Gündem Meteoroloji'den peş peşe uyarılar geliyor! Başkent'i dolu vurdu

Meteoroloji'den peş peşe uyarılar geliyor! Başkent'i dolu vurdu

28.04.2024 - 15:01 | Son Güncellenme:

Meteoroloji bugün için peş peşe uyarıda bulunmuştu. Ankara, Bolu, Samsun başta olmak üzere 10 kent için 'sarı' alarm verilmişti. Başkent'te öğle saatlerinde etkili olan gök gürültülü sağanak yerini dolu yağışına bıraktı. 5 dakika içerisinde her yer beyaza büründü.

 

ANKARA’YI DOLU VURDU

Ankara Valiliği, pazar günü için il genelinde görülecek gök gürültülü sağanak yağışların başlayacağı tahminlerine yer vermişti. Başkentte yapılan uyarının ardından öğlen saatlerinde gök gürültülü sağanak yağış etkisini gösterirken Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler kapanan yollara müdahale etti. Öte yandan sağanak yağış yerini doluya bıraktı. Yaklaşık 5 dakika süren dolu nedeniyle bazı yerlerde taşkınlar oldu, sürücüler zor anlar yaşadı.

İSTANBUL’DA SAĞANAK YAĞIŞ ETKİLİ OLDU

İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış birçok ilçede etkisini göstermeye devam ediyor. Silivri Piri Mehmet Paşa Mahallesi'nde cadde ve sokaklarda su birikintileri oluşurken, Boğluca Deresi'nin ise yağmurun ardından dereye karışan çamur nedeniyle rengi değişti. 

Bazı vatandaşlar şemsiye ile çıkarken, bazı vatandaşlar ise yağmura hazırlıksız yakalandı.

TEKİRDAĞ'DA 10 DAKİKADA SOKAKLAR DEREYE DÖNDÜ

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde aniden bastıran şiddetli yağmur, hayatı olumsuz etkiledi. Bardaktan boşalırcasına aniden bastıran yağmur, bazı sokakları dereye çevirdi. Zaman zaman rögar kapaklarından taşan sular, adeta bir nehir gibi aktı. TESKİ ekiplerince rögar kapakları açılarak suyun gidişi sağlanırken sokaktan geçen sürücülerde dere gibi akan su nedeniyle ilerlemekte güçlük çekti.

Haberin Devamı
ESKİŞEHİR

Güne yağmurla başlayan Eskişehir'in merkezi noktalarındaki durgunluk dikkat çekerken, sokak hayvanları oluşan sessizliğin tadını çıkardı

METEOROLOJİ’DEN UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Kırklareli, Tekirdağ, Kütahya, Kahramanmaraş ve Osmaniye çevreleri, Çanakkale’nin doğu kesimleri ile Orta ve Doğu Akdeniz'in Toroslar kesiminin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Ankara, Çankırı, Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ile Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

10 KENTTE SARI ALARM

Amasya, Ankara, Bolu, Çankırı, Kastamonu, Ordu, Samsun, Tokat, Kırıkkale, Karabük

BU HAFTAYA DİKKAT

Meteoroloji bu hafta için uyarıda bulundu. Tüm yurdu etkisi altına olacak olan sağanak ve kuvvetli yağışlara karşı vatandaşları uyardı.

Haberin Devamı