Gündem Bakan Tekin'den son dakika öğretmen ataması açıklaması! Kabine toplantısını işaret etti

Bakan Tekin'den son dakika öğretmen ataması açıklaması! Kabine toplantısını işaret etti

24.04.2024 - 18:37 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, önümüzdeki hafta kabine toplanırsa atanacak öğretmen sayısı açıklanacağını duyurdu.

Bakan Tekinden son dakika öğretmen ataması açıklaması Kabine toplantısını işaret etti

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yaptığı açıklamada "AK Parti iktidarı döneminde yaklaşık şu an 1 milyon 100 bin öğretmenimizin 799 bin 517’si atandı. Yüzde 75’ini biz atamışız. Sayın Cumhurbaşkanımız da biz de mümkün olan en fazla sayıda atama yapmak istiyoruz, atama da yapacağız. Önümüzdeki hafta eğer kabine toplantısı olursa öğretmen atama sayısı açıklanabilir. Biz rakamda uzlaştık. 2023 KPSS puanları heba olmayacak, biz atamalarımızı yapacağız" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Bakan Tekin'in açıklamalarından diğer başlıklar şöyle: 

Özel okul yöneticileri ve velileri mağdur etmeden bir çözümü önümüzdeki yıldan itibaren hayata geçmesi konusunda uzlaştık.

2 Haziran LGS takviminde değişiklik olmayacak.

"MÜFREDAT DEĞİŞİKLİĞİ SÜRECİNİ YÜRÜTÜRKEN ÖĞRETMEN ARKADAŞLARIMIZI MAĞDUR ETMEMEK DURUMUNDAYIZ"

Millî Eğitim Bakanlığı’nda bir değişiklik yaparken herhangi bir dersin saatini 1 saat azaltmak ya da artırmak Millî Eğitim Bakanlığı içerisinde belki on binlerce öğretmen arkadaşımızı norm fazlası hale getirmek diyecektir dolayısıyla bizim yaklaşımımız bu süreci tedrici bir şekilde yürütmek ve öğretmen arkadaşlarımızı mağdur etmemek durumundayız.

MÜLAKAT KALKACAK MI?

Şu andaki halihazırda öğretmen arkadaşlarımız atanırken KPSS sınavına giriyorlar ve KPSS sınavı 3 oturumdan oluşan bir sınav. Biz yaklaşık 130’a yakın branşta öğretmen ataması yapıyoruz. 130 branşın tamamı 2 sınava giriyor fakat ÖSYM sadece 18 branşa ilave olarak öğretmenlik alan bilgisi sınavı yapıyor. Bu büyük çoğunluk atandığı alanla ilgili bilgisini test ettiğimiz hiçbir şey yok burada. Ben atanacak öğretmenimizin alan bilgisini ölçmek durumundayım. Mülakatta yaptığımız şey bahsettiğimiz testlerde KPSS sıralamasına girdi ben diyorum ki üniversitelerde şu anda uygulanan bir model var bir üniversiteden başka bir üniversiteye geçerken deneme dersi anlattırıyorlar. Ben de diyorum ki öğretmen arkadaşlarımıza deneme dersi anlattırmak istiyorum.