Gündem Aman dikkat! Dolandırıcıların 'Anneler günü' tuzağı

Aman dikkat! Dolandırıcıların 'Anneler günü' tuzağı

10.05.2024 - 20:12 | Son Güncellenme:

Anneler Günü yaklaşırken dolandırıcıların gönderdiği çekiliş linki pek çok kişiyi tuzağa düşürüyor. Peki sahte site dolandırıcılığı nasıl gerçekleştiriliyor ve bu tuzağa düşmemek için hangi önlemlerin alınması gerekiyor? Yanıtı CNN Türk ekranlarında anlatıldı...

Çok popüler bir alış-veriş sitesinin logosu renkleri kullanılarak yapılan dolandırıcılığa karşı uyarılarda bulundu. Dolandırıcıların yeni hedefi Anneler Günü oldu. Anneler Günü hediyesi adı altında gönderilen linklerle vatandaşı dolandırarak hesap bilgilerine ulaşıyorlar.

Haberin Devamı

Kullanıcılara son günlerde çok bilinen bir alış-veriş sitesinden hediye mesajı geliyor. Mesajı dikkate alanlar linke tıklıyor.

Aman dikkat Dolandırıcıların Anneler günü tuzağı

PEKİ LİNKE TIKLAYINCA NE OLUYOR?

Bu linke tıklandığı zaman sahte bir siteye yönlendirme gerçekleştiriliyor. Ardından adım adım sorular soruluyor. Basit sorular sorulup tıklamanız sağlandıktan sonra karşınıza 9 adet hediye kutular çıkıyor. Bu kutuların içerisinde de popüler bir cep telefonu var. Bu telefon da yaklaşık 70-80 bin TL değerinde. Bu kutular seçilince en sonunda konfetiler patlıyor ve telefonu kazandığınız ifade ediliyor.

Aman dikkat Dolandırıcıların Anneler günü tuzağı

EN BÜYÜK SORUN BU ADIMDA MEYDANA GELİYOR

Ancak her şey bununla bitmiyor. Dolandırıcılar telefon hediye etme vaadiyle kandırdıkları kişilerden çekiliş linkini sosyal medyada 5 gruba ve 100 kişiye göndermesini istiyorlar. Daha sonra da sizin bu eylemleri yapıp yapmadığınızı biz 7 gün takip edeceğiz deniyor. Ve en büyük sorun bu adımdan sonra meydana geliyor. Ekranda çıkan en alttaki "Download" yazan linke tıklandığında casus bir yazılım telefonunuza yüklenmiş oluyor ve böylelikle banka hesapları boşaltılabiliyor. Kimlik bilgileriniz dolandırıcıların ellerine geçmiş olabiliyor.

Haberin Devamı

Aman dikkat Dolandırıcıların Anneler günü tuzağı

UZMANLAR UYARIYOR! TIKLAMAYIN

Bilişim Uzmanı Prof. Dr. Murat Kırık, bu linklere asla tıklanmaması gerektiği konusunda uyarıyor. Aynı şekilde mutlaka da adres çubuğunun kontrol edilmesi gerektiğini söylüyor.