Gündem 15 gün önce durmayan sürücü, aynı araçtaki 5 kaçak göçmenle yakalandı

15 gün önce durmayan sürücü, aynı araçtaki 5 kaçak göçmenle yakalandı

28.04.2024 - 12:39 | Son Güncellenme:

Osmaniye’de 15 gün önce uygulama noktasında polisin 'Dur' ihtarına uymayan otomobilin sürücüsü, önceki gün kendisini takip eden polislerden kaçmaya çalıştı. Yola atılan kapan ile durdurulan otomobilden çıkıp yaya olarak kaçmaya çalışan 5 kaçak göçmen ile organizatör olduğu öğrenilen sürücü Ahmad A., yakalandı.  Edirne’de ise Yunanistan'a çıkmak isteyen 4 kaçak göçmen, jandarma tarafından yakalandı.

15 gün önce durmayan sürücü, aynı araçtaki 5 kaçak göçmenle yakalandı

İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, düzensiz göçmenlerin yakalanmasına yönelik yapılan çalışmada 15 gün önce 33 ATJ 085 plakalı otomobilin sürücüsü, otoyoldaki uygulama noktasında polisin 'Dur' ihtarına uymayarak kaçtı. Ekipler, aynı otomobilin 23 Nisan'da farklı bir güzergâhtan kente giriş yaptığını belirledi.

Haberin Devamı

Önceki gün çevre yolunda takibe alınan araç, yeniden durdurulmak istendi. Sürücünün kaçması üzerine polisler tarafından yola kapan atıldı. Lastikleri patladıktan sonra bir süre daha ilerleyen otomobilden inen 6 kişi, koşarak arazide izlerini kaybettirmeye çalıştı. Takip sonucu yakalanan şüphelilerden Suriye kökenli Türk vatandaşı araç sürücüsü Ahmad A.'nın organizatör, diğerlerinin de Suriyeli kaçak göçmen olduğu anlaşıldı.

15 gün önce durmayan sürücü, aynı araçtaki 5 kaçak göçmenle yakalandı

Ülkeye bir süre önce yasa dışı yollarla girdikleri belirlenen 5 kaçak göçmen, İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edilerek idari işlemlerinin ardından sınır dışı edildi. Ahmad A. ise sevk edildiği adliyede çıkarıldığı nöbetçi hakimlik tarafından tutuklandı.

15 gün önce durmayan sürücü, aynı araçtaki 5 kaçak göçmenle yakalandı

EDİRNE

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, merkeze bağlı Kemalköy'de yaptıkları devriye görevi sırasında, yasa dışı yollarla Yunanistan'a çıkmak isteyen 4 kaçak göçmeni yakaladı. Kaçak göçmenler, işlemlerinin ardından Edirne İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi.