Ekonomi Karbon nötr güneş paneli üretimine geri sayım

Karbon nötr güneş paneli üretimine geri sayım

17.04.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kalyon PV, tükettiği elektriği karşılamak için Şanlıurfa Viranşehir’de Güneş Enerjisi Santrali (GES) kurmak için harekete geçti. 100 milyon dolarlık yatırım ile hayata geçirilecek santral, 158 MWp’lik kurulu gücüyle Kalyon PV’nin öz tüketimini karşılayacak.

Karbon nötr güneş paneli üretimine geri sayım

Ar-Ge dahil güneş paneli üretiminin dört aşamasının tek çatı altında toplayan entegre tesise sahip Kalyon PV, Viranşehir GES ile bir ilke imza atmayı hedeflediğini duyurdu. Yapılan açıklamaya göre Kalyon PV, 2024 yılı sonuna kadar kurulumunu tamamlamayı planladığı santral ile elektrik ihtiyacını tamamen yenilenebilir kaynaklarla karşılayarak, “karbon nötr güneş paneli üretimi” gerçekleştirecek.

Haberin Devamı

Kalyon PV CEO’su Ersan Tüfekçi, “Kalyon PV’de tükettiğimiz elektriği, santralimizden karşılayarak, tüm enerjimizi yenilenebilir kaynaklardan sağlama taahhüdümüzü gerçekleştireceğiz. GES’imiz sayesinde kendi enerji bağımsızlığımızı ilan ederken, Türkiye’nin ‘karbon nötr güneş paneli üretimi’ gerçekleştiren ilk firması olacağız. Böylece müşterilerimizin sürdürülebilir iş modellerine de önemli destekte bulunarak, karbon emisyonlarını düşürmelerine katkı sağlayacağız” dedi.

Şanlıurfa Viranşehir’de kuracakları GES’in 158 MWp’lik kurulu güce sahip olacağını kaydeden Tüfekçi, şu bilgileri paylaştı:

“Bu santral Kalyon PV’nin tükettiği tüm elektriği yenilenebilir kaynaklardan karşılayacak. GES’imizde Kalyon PV’nin ürettiği yaklaşık 300 bin adet yüksek verimli güneş panelleri yer alacak. Bu yatırım kapsamında kurulacak GES ile yılda 310 milyon kilovatsaat’ten fazla elektrik üretimi gerçekleştireceğiz. Yılda yaklaşık 200 bin ton karbon emisyonunun da önüne geçecek olan Viranşehir GES’imiz, 300 binden fazla ağaç eşdeğerinde doğaya katkı sağlayacak.”