Ekonomi ‘Çok çalışmadan kazanamazsınız’

‘Çok çalışmadan kazanamazsınız’

23.04.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Okan Üniversitesi’nin başlattığı Girişimcilik Dersi’ne Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar konuk oldu. Çakar, gençlere eğitim ve iş hayatından anılar anlatarak tavsiyelerde bulundu. “Emeğe, çalışkanlığa, azme inanırım. Ben buradayım deyin, fark yaratın” diyen Çakar “Gençlerimize fırsat verildiğinde ne muhteşem işler yapabileceklerine çok kez şahit oldum” sözleriyle gençleri motive etti.

‘Çok çalışmadan kazanamazsınız’

29 yıldır Ziraat Bankası’nda çalışan Çakar, Ziraat Bankası’nın 160 yıllık tecrübesi ve 140 milyar dolarlık aktif büyüklüğü ile bu coğrafyanın en önemli global markalarından biri olduğunun altını çizdi. Ziraat Finans Grubu’nda 35 bin personel bulunduğunu belirten Çakar yönetim ilkelerinde, kuruma sadakatin, adaletli karar vermenin, bilgili olmanın, kendini sürekli yenilemenin ve karar alma cesaretinin önemli olduğuna inandığını belirtti.

Haberin Devamı

Öğrencilere, kariyerinin her döneminde çok çalıştığını söyleyen Çakar “Çalışmak işin esasıdır. Çok çalışmadan hiçbir şey kazanamazsınız. Çok çalışıp kendinizi her konuda yetiştirmeniz gerekiyor” tavsiyesinde bulundu. İstanbul Okan Üniversitesi’nin yeşil ve donanımlı kampüsünde okuyan öğrencilerin çok şanslı olduğunu söyleyen Çakar, konuşmasının sonunda öğrencilerin sorularını da yanıtladı.