Ekonomi 13. Çalışma Meclisi toplandı! Bakan Işıkhan’dan önemli açıklamalar

13. Çalışma Meclisi toplandı! Bakan Işıkhan’dan önemli açıklamalar

29.04.2024 - 10:37 | Son Güncellenme:

Çalışma Meclisi, 5 yıl aranın ardından 13. toplantısını bugün gerçekleştiriyor. Konuyla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan önemli açıklamalarda bulundu.

13. Çalışma Meclisi toplandı Bakan Işıkhan’dan önemli açıklamalar

Bakan Işıkhan’ın açıklamaları şu şekilde: Türkiye’nin çalışma hayatının geleceğini masaya yatırmak amacıyla 13. Çalışma Meclisi’nin açılışı için bugün buradayız. Ülkemizin her yerinde 1 Mayıs’ı barışçıl etkinliklerle kutlamaya hazır tüm emekçi kardeşlerimi selamlıyorum.

Haberin Devamı

‘4 OTURUMDA GERÇEKLEŞECEK’

Meclisimiz bugün ve yarın çalışma hayatında insana yakın iş, yeşil ve dijital dönüşümün iş gücü piyasalarına etkileri ve adil çözüm, sendikal örgütlenmelerde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri, toplu sözleşme sürecinde yaşananlar ve çözüm önerileri olarak 4 oturumda gerçekleşecektir.

Hem dünyada hem bölgemizde ekonomik dalgalanmalar yaşanıyor. Pandemi gibi salgın hastalıklar doğal afetler, göç hareketleri, savaşlar, su, gıda ve enerji krizleri ne yazık ki beraberinde yeni riskler ve belirsizlikler getiriyor.

Bakanlık olarak küresel riskleri analiz ederek Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çizdiği Türkiye yüzyılı vizyonu ile daha güçlü politikaları uygulamaya devam ediyoruz.

Haberin Devamı

Günümüzde çalışma hayatı hızla değişen ekonomik, teknolojik ve sosyal dinamiklerle karşı karşıyadır. Dijitalleşme, yapay zeka, otomasyon gibi faktörler çalışma hayatındaki rolleri ve beceri gereksinimlerini yeniden tanımlıyor. Günümüz itibarıyla gerçek bir dönüşümün içindeyiz.

Çalışma hayatındaki sosyal diyaloğun kurumsal, kapsayıcı bir biçimde işlemesinde önemli bir rol üstlenen sendikalarımızı destekledik ve desteklemeye devam edeceğiz. Değişen iş yapısı ve çalışma koşulları karşısında sendikal hareketlerin güçlenmesi gerektiğini düşünmekteyim.

Bugün burada bu önemli konuları iyi niyetli bir şekilde ele almak ve geleceğe dair ortak vizyon oluşturmak için bir araya gelmiş durumdayız. Meclisimizde herkesin fikrini özgürce paylaşmasını, deneyimleri aktarmasını ve çözüm önerilerini sunmasını bekliyoruz. Biz hükümet olarak imkanların el verdiği azami ölçüde hem çalışanlarımız hem işverenlerimiz için dengesizliğe yol açmayacak şekilde en iyisini yapmak için büyük gayret sarf ediyoruz.

‘5 YIL ARADAN SONRA ÇALIŞMA MECLİSİMİZİ TOPLUYORUZ’

Yüksek enflasyon nedeniyle bozulan küresel ekonominin olumsuzlukları ülkemizi de etkilemektedir. Çalışanlarımızı enflasyonun tahribatına karşı koruma anlayışımızı sürdürüyoruz. Ülkemiz tüm olumsuzluklara rağmen büyümeyi sürdürmektedir. İstihdam sayılarında tarihin en yüksek seviyelerine ulaşmış durumdayız. Bakanlık olarak çalışma hayatının tüm tarafları ile istişare ve diyalog mekanizmaları ile canlı tutuyoruz. 5 yıl aradan sonra bugün de 13. Çalışma Meclisimizi topluyoruz."