Dünya Kuveyt'te Ahmed Abdullah el Ahmed el Sabah başbakan olarak atandı

Kuveyt'te Ahmed Abdullah el Ahmed el Sabah başbakan olarak atandı

15.04.2024 - 16:08 | Son Güncellenme:

Siyasi partilerin yasak olduğu petrol zengini Kuveyt, Körfez bölgesindeki en açık siyasi sistemlerden birine sahip olarak gösterilse de devlet meselelerinde son söz emire ait.

Kuveytte Ahmed Abdullah el Ahmed el Sabah başbakan olarak atandı

Kuveyt'te başbakanlığa Ahmed Abdullah el Ahmed el Sabah getirildi. Kuveyt Emiri yeni başbakanı pazartesi günü atadı. Körfez ülkesinde atanmış hükümetle seçilmiş milletvekilleri arasındaki anlaşmazlıklar sık sık siyasi felce yol açıyor.  Eski Başbakan Şeyh Muhammed Sabah el Salem el Sabah, hükümeti kurma görevine atanmasından sadece birkaç ay sonra nisan ayında istifa etmişti.  Ekonomist olan Yeni Başbakan Şeyh Ahmed el Sabah, 2021 yılından bu yana Veliaht Prens Mahkemesi Başkanı olarak görev yapıyordu. 

Haberin Devamı

2009 yılında petrol ve enformasyon bakanı olarak atanan Şeyh Ahmad, bu görevleri iki yıl boyunca sürdürdü.

Yeni başbakan 2005-2007 yılları arası sağlık bakanı, 1999-2006 yılları arası ulaştırma bakanı, 2003-2005 yılları arası planlama bakanı ve idari kalkınma işlerinden sorumlu devlet bakanı ve 1999-2001 yılları arasında da maliye bakanı olarak görev yaptı.

Ülkede Aralık 2020'den bu yana dört defa seçim yapıldı ve parlamento değişti. 

Siyasi partilerin yasak olduğu Kuveyt, Körfez bölgesindeki en açık siyasi sistemlerden birine sahip olarak gösterilse de devlet meselelerinde son söz emire ait.