Dünya İtalya: 'Piton kadın' lakaplı Turizm Bakanı hakkında yolsuzluk suçlaması

İtalya: 'Piton kadın' lakaplı Turizm Bakanı hakkında yolsuzluk suçlaması

04.05.2024 - 11:15 | Son Güncellenme:

İtalya'da savcılar, Başbakan Giorgia Meloni'ye yakın isimler arasındaki Turizm Bakanı Daniela Santanche hakkında yolsuzluk suçlamasında bulundu.

İtalya: Piton kadın lakaplı Turizm Bakanı hakkında yolsuzluk suçlaması

İtalya'da Turizm Bakanı Daniela Santanche, Covid salgını sırasında eski yayıncılık şirketinde dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla suçlanıyor. 

Haberin Devamı

Milano'da ilgili mahkeme Santanche ile ilgili savcıların talebini değerlendirecek. Daha önce de yolsuzluk soruşturması geçiren Santanche, Başbakan Giorgia Meloni'nin iktidardaki İtalya'nın Kardeşleri partisinin önde gelen üyeleri arasında yer alıyor. 

Savcıların kendisi ve diğer şüpheliler için resmen yargılama talebinde bulunduklarını belirten bir açıklama yapmalarının ardından Santanche hemen bir yorumda bulunmadı. Ancak Santanche, benzer iddialar karşısında suçsuz olduğunu savunuyor. 

Dava, 2022'de hükümete girmeden önce sattığı Visibilia şirketinin, Covid krizi sırasında ödemelerden haberdar edilmeyen ve bunun yerine çalışmaya devam eden 13 personel için işten çıkarma fonları aldığı iddialarına dayanıyor. 

Haberin Devamı

'Piton kadın' lakabıyla anılan Santanche, açık sözlü tarzıyla tanınıyor ve Meloni hükümetinin en görünür üyelerinden biri. Santanche ayrıca Kasım 2021'e kadar başkan ve CEO olarak görev yaptığı medya yayıncısı ve reklam ajansı Visibilia ile bağlantılı bir başka soruşturmada mali tablolarda tahrifat yaptığı iddiasıyla soruşturma altında.

Muhalefet partileri Santanche'nin istifasını istedi; ancak geçen ay parlamentoda kendisine karşı verilen güvensizlik önergesini kolayca kazandı.