Ankaragücü Türkiye Kupası Yarı Final maçında Ankaragücü ve Beşiktaş yenişemedi!

Türkiye Kupası Yarı Final maçında Ankaragücü ve Beşiktaş yenişemedi!

23.04.2024 - 22:27 | Son Güncellenme:

Ankaragücü, Türkiye Kupası Yarı Final maçında Beşiktaş ile golsüz berabere kaldı.

Türkiye Kupası Yarı Final maçında Ankaragücü ve Beşiktaş yenişemedi

Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında Ankaragücü, Beşiktaş'ı konuk etti. Kritik karşılaşma Eryaman Stadyumu'nda oynandı. Zorlu müsabakada Ümit Öztürk düdük çaldı. Ümit Öztürk'ün yardımcılıklarını Abdullah Bora Özkara ile Mehmet Kısal üstlendi. Ankaragücü ile Beşikaş arasındaki mücadele 0-0'lık beraberlikle noktalandı.

Haberin Devamı

7 Mayıs'ta oynanacak rövanş maçında Türkiye Kupası'nda finale yükselen takım belli olacak.

"TUR ATLAYACAĞIMIZA İNANIYORUM"

Beşiktaş Teknik Sorumlusu Serdar Topraktepe, Ankaragücü maçının ardından açıklamalarda bulundu. Karşılaşmayı değerlendiren Serdar Topraktepe, "Turun ilk ayağı, ilk maçıydı. Ankaragücü'nün kendi sahasında baskı yapacağını biliyorduk ama buna hazırlıklıydık. Agresif olamadık, alanları kapatamadık. Ankaragücü, ilk yarı bizden üstündü. Ama değişikliklerle, ikinci yarının oyunun hakimiyetini aldık. İlk yarıda bireysel hatalar da yaptık ama ikinci yarıda takım arkadaşlarımızla konuştuk. İkinci maça kaldı. İnşallah seyircimizin önünde tur atlayacağımıza inanıyorum" dedi.

"OYUNUN GALİBİ BİZİZ"

Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, Beşiktaş maçındaki beraberlik sonrası konuştu. Tecrübeli teknik direktör şu ifadeleri kullandı:

"Öncelikle söylemem gerekiyor, bütün oyuncularla gurur duyuyorum. Bugün Beşiktaş'a net bir üstünlük kuran oyuncu grubum vardı. İnşallah finale çıkan takım oluruz. Bu takımın çok daha iyi yerleri hak ettiğini düşünüyorum. Bu sene kendi adıma üzgün olduğum yer, skorlar gelmedi. Çok fazla beraberlik var. Ama yine de oyuncu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Oyunun galibi biziz ama bizi üzen bir skor oldu. Lige hemen döneceğiz. Ligde de kendimizi sağlam pozisyona alacak skorlara ihtiyacımız var. Bu takımın sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum. Taraftarlarımıza, oyuncularıma teşekkür ederim. İnşallah Morutan'ın büyük bir sakatlığı yoktur. Skor gelmedi ama oyun anlamında çok yüksek bir dominasyon vardı."

"İYİ BİR REAKSİYON GÖSTERDİK"

Beşiktaşlı futbolcu Gedson Fernandes, Ankaragücü maçından sonra konuştu. Portekizli orta saha şu sözleri dile getirdi:

"Maça kötü başladık ama iyi bir reaksiyon gösterdik. Bu seneki hedefimiz kupa için bence iyi bir sonuç aldık."

Haberin Devamı
"GOL ATMAMIZ GEREKİYOR"

Beşiktaşlı futbolcu Arthur Masuaku, Ankaragücü maçının ardından açıklamalarda bulundu. Tecrübeli sol bek şu ifadeleri kullandı:

"Bugüne dair, deplasmanda gol yememek en önemli detay. İkinci maça kaldı. Zor bir maç olacak. Evimizde oynasak bile zor olacak. Gol atmamız gerekiyor. Gol attığımız takdirde finale çıkarız."

"BUGÜNÜN HAKKI BİZİM HAKKIMIZDI"

Ankaragücü'nün tecrübeli savunmacısı Atakan Çankaya, Beşiktaş karşısındaki beraberliği değerlendirdi. Atakan Çankaya şu sözleri dile getirdi:

"23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutluyorum. İlk yarıda çok iyi mücadele ettik. İlk yarının hakkı 2-3 farklı önde girmekti. Bugünün hakkı bizim hakkımızdı. Bunu skora yansıtamadık. Deplasmanda da elimizden geleni yapıp finale kalmak istiyoruz. İnşallah sonunda gülen taraf biz oluruz."

"MAÇI DOMİNE EDEN BİZDİK"

Ankaragücü'nün yıldızlarından Pedrinho, Beşiktaş maçı sonrası konuştu. Tecrübeli orta saha müsabakaya dair değerlendirmesinde, "Bugün maçın geneline bakınca, şahsi düşüncem maçı domine eden bizdik. Galibiyeti hak ettik. Öne geçebilirdik ama istediğimiz sonuca ulaşamadık. İkinci yarıda eşit bir maç vardı ortada. Tur İstanbul'a kaldı, orada öne geçmek için elimizden geleni yapacağız. Güzel bir sonuç alacağımıza inanıyorum" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı
"İLK YARIDA ZORLANDIK"

Beşiktaşlı futbolcu Jonas Svensson, Ankaragücü maçının ardından açıklamalarda bulundu. Karşılaşmayı değerlendiren Jonas Svensson, "İlk yarıda zorlandık ama mücadele ettik. İkinci yarıda daha iyiydik. İkinci maça da hazırlanacağız. Taraftarımızın önünde oynayacağız. Bugün itibariyle ortada oynadık diyebilirim" dedi.

"GOL VEYA GOLLER BULMALIYDIK"

Ankaragücü'nün tecrübeli futbolcusu Stelios Kitsiou, Beşiktaş maçından sonra konuştu. Tecrübeli savunmacı şu ifadeleri kullandı:

"Burada gol veya goller bulmalıydık. Çünkü Beşiktaş deplasmanında oynamak gerçekten kolay değil. Rövanşta elimizden geleni yapıp gol ve goller bularak kendimizi finale taşımak istiyoruz."

İLK MAÇTA GOL YOK

Ankaragücü ile Beşiktaş arasındaki Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçı başladığı gibi sona erdi. Tur atlayan taraf 7 Mayıs'taki rövanş maçının ardından belli olacak.

Haberin Devamı
NET FIRSAT KAÇTI, BAYRAK KALKTI

Karşılaşmanın 75'inci dakikasında Flips ceza sahası dışından şutunu çekti. Mert Günok topu son anda kurtardı. Mert Günok yerdeyken Macheda boş kaleye kafa vuruşunu yaptı. Yerden seken top üstten auta çıktı. Pozisyonun tamamlanmasının ardından ofsayt işaret edildi.

TOPRAKTEPE'DEN HAMLELER

Beşiktaş Teknik Sorumlusu Serdar Topraktepe, devre arasında 2 değişikliğe birden imza attı. Umut Meraş ile Milot Rashica kenara geldi. Kalan sürede Arthur Masuaku ve Cenk Tosun forma şansı buldu.

İLK YARIDA GOL YOK

Karşılaşmanın ilk yarısında gol sesi çıkmadı. Takımlar soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle gitti.

Haberin Devamı
MERT GÜNOK KURTARDI

Müsabakanın 39'uncu dakikasında Olimpiu Morutan'ın pasında Efkan Bekiroğlu topla buluştu. Efkan Bekiroğlu'nun şutunda Mert Günok gol izni vermedi.

TOLGA CİĞERCİ DİREĞE TAKILDI

Mücadelenin 38'inci dakikasında Olimpiu Morutan'ın ortasında Tolga Ciğerci topla buluştu. Tecrübeli orta sahanın şutunda top üst direğe çarptı ve auta gitti.

UMUT MERAŞ'TAN BÜYÜK HATA

Müsabakanın 26'ncı dakikasında Umut Meraş geriye dönmek isterken ayağı kaydı. Ali Sowe topla buluştu ve Mert Günok'la karşı karşıya kaldı. Ali Sowe'un şutunda top auta gitti.

Haberin Devamı
SOWE AĞLARI HAVALANDIRDI, VAR DEVREDE

Karşılaşmanın 16'ncı dakikasında Kitsiou'dan pası alan Bassogog ceza sahasına girdi. Bassogog'un arka direğe pasında boş durumdaki Ali Sowe fileleri havalandırdı.

Maçın hakemi Ümit Öztürk, VAR'la irtibata geçti. VAR'dan gelen uyarı sonrası ofsayt işaret edildi. Ağlara giden top gol değeri kazanmadı.

İLK DÜDÜK GELDİ

Ümit Öztürk'ün düdüğü sonrası kritik maç başladı. Ankaragücü maça başlayan taraf oldu.

11'LER BELLİ OLDU

Ankaragücü - Beşiktaş maçının ilk 11'leri belli oldu. Emre Belözoğlu ve Serdar Topraktepe'nin tercihleri şu şekilde:

Ankaragücü: Bahadır Han Güngördü, Kitsiou, Radakovic, Mujakic, Atakan Çankaya, Flips, Tolga Ciğerci, Efkan Bekiroğlu, Morutan, Bassogog, Sowe.

Beşiktaş: Mert Günok, Svensson, Necip Uysal, Worrall, Umut Meraş, Al Musrati, Gedson, Muçi, Ghezzal, Rashica, Muleka.

RÖVANŞ 7 MAYIS'TA

Ankaragücü ile Beşiktaş arasındaki eşleşmenin rövanşı 7 Mayıs'ta oynanacak. Kritik rövanş müsabakasına Tüpraş Stadyumu ev sahipliği yapacak.

TURLAYAN FİNALE YÜKSELECEK

Ankaragücü ile Beşiktaş arasındaki eşleşmede tur atlayan taraf, Türkiye Kupası'nda finale yükselecek. Finale yükselen ekibin rakibi, Trabzonspor - Fatih Karagümrük eşleşmesinin tur atlayanı olacak.

Yazarlar